Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.
Ingredience:
8-12 ks | jehněčích kotletek |
1 ks | citronu |
olej na vymazání pekáčku | |
Na marinádu: | |
dijonská hořčice | |
nasekaná petrželka | |
mletý pepř | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Z kotletek odstraníme přebytečný tuk a po obou stranách je potřeme rozpůleným citronem
2. Oloupané utřené stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku, sůl, dijonskou hořčici promícháme a směsí potřeme kotlety, které necháme 30 minut marinovat
3. Pak kotlety rozložíme do olejem vymazaného pekáčku, zakryjeme, dáme do trouby rozehřáté na 250 °C, asi 4 minuty zprudka zapečeme, pak snížíme teplotu na 180 °C, odkryjeme a pečeme ještě 15 minut.