Marinované jehněčí kotlety, zprudka opečené, dopečené v troubě doměkka, servírované s hráškovým pyré.
Ingredience:
8 ks | jehněčích kotlet |
3 ks | stroužků česneku |
4 lžíce | dijonské hořčice |
4 lžíce | nasekané petrželky |
3 lžíce | nasekaného rozmarýnu |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na hráškové pyré: | |
300 g | mraženého hrášku |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
1 lžíce | balzamikového octa |
pár lístků máty | |
voda |
Postup:
1. Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme a dáme do mísy
2. Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, oloupanými utřenými stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželkou i rozmarýnem, dobře osolíme, opepříme a připravenou směsí přelijeme maso 3. Dáme do chladničky a necháme přes noc marinovat, minimálně však alespoň 1 hodinu
4. Marinované maso zprudka v pánvi po obou stranách opečeme (nepoužíváme olej, ale stačí ten z marinády), pak kotlety naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka (15-25 minut)
5. Mezitím si připravíme hráškové pyré; hrášek 3 minuty povaříme ve vroucí vodě, scedíme, necháme okapat, přidáme ocet, olivový olej, nasekanou bazalku, na jemno strouhaný parmazán a vše rozmixujeme.