Ochucené kotlety obalené ve strouhance, pečené v troubě doměkka a podávané s podušenou zeleninou.
Ingredience:
4 ks | jehněčích kotlet s kostí |
2 ks | cukety |
2 ks | mrkve |
150 g | strouhanky |
4 lžíce | mango čatní (nebo jiné chuti) |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | sekaného rozmarýnu |
1 lžička | sekaného zeleného tymiánu |
máslo na vymazání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme čatní, posypeme na drobno nasekaným rozmarýnem a obalíme ve strouhance
2. Naskládáme do máslem vytřené zapékací misky, dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 25 minut, aby byl střed růžový)
3. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme očištěné, na tenká kolečka nakrájené mrkve, přidáme omyté na kolečka nakrájené cukety, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí
4. Hotové kotlety podáváme s dušenou zeleninou a opečenými bramborami.