REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kotlety s cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kotlety obalené ve strouhance, pečené v troubě doměkka a podávané s podušenou zeleninou.


Ingredience:
4 ksjehněčích kotlet s kostí
2 kscukety
2 ksmrkve
150 gstrouhanky
4 lžícemango čatní (nebo jiné chuti)
2 lžíceolivového oleje
2 lžičky sekaného rozmarýnu
1 lžičkasekaného zeleného tymiánu
máslo na vymazání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme čatní, posypeme na drobno nasekaným rozmarýnem a obalíme ve strouhance
2. Naskládáme do máslem vytřené zapékací misky, dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 25 minut, aby byl střed růžový)
3. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme očištěné, na tenká kolečka nakrájené mrkve, přidáme omyté na kolečka nakrájené cukety, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí
4. Hotové kotlety podáváme s dušenou zeleninou a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy