Na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, jehněčí kýta, na závěr přípravy potřená česnekem, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z výpeku dochucenou jogurtem.
Ingredience:
500 g | jehněčí kýty v celku |
100 g | slaniny |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | velké cibule |
1 kelímek | bílého jogurtu |
polohrubá mouka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Jehněčí kýtu prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a zvolna pečeme na rozkrájené cibuli doměkka, podle potřeby podléváme vodou
2. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jogurtem ve kterém jsme rozmíchali mouku, maso opět vložíme zpět do omáčky a ještě chvíli dusíme
3. Chvíli před koncem pečení, tak 10 minut, kýtu potřeme rozetřeným česnekem.
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek