REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, jehněčí kýta, na závěr přípravy potřená česnekem, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z výpeku dochucenou jogurtem.


Ingredience:
500 gjehněčí kýty v celku
100 gslaniny
1 ksstroužku česneku
1 ksvelké cibule
1 kelímekbílého jogurtu
polohrubá mouka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a zvolna pečeme na rozkrájené cibuli doměkka, podle potřeby podléváme vodou
2. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jogurtem ve kterém jsme rozmíchali mouku, maso opět vložíme zpět do omáčky a ještě chvíli dusíme
3. Chvíli před koncem pečení, tak 10 minut, kýtu potřeme rozetřeným česnekem.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy