REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na cibulce opečené porce jehněčího masa, spolu s kořením, kečupem a dalšími surovinami dopečené v troubě doměkka zaklopené, zalité červeným vínem.


Ingredience:
750 gjehněčího masa (kýta, plec, hřbet)
50 gmásla
500 mlvody (vývaru)
300 mldobrého červeného vína
4 lžícerajčatového protlaku
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček černého pepře
3 ksbobkové lisky
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
mletý pepř
snítka rozmarýnu
sůl

Postup:

1. Na másle restujeme hrubě pokrájenou cibuli dozlatova
2. Maso očistíme, osolíme, opepříme a svážeme kuchyňským provázkem, aby lépe drželo tvar
3. Na cibulce necháme zatáhnout ze všech stran
4. Maso dáme stranou a přidáme na drobno nakrájený česnek, všechno koření a lehce zarestujeme
5. Přidáme protlak a ještě chvilku restujeme, podlijeme vínem, to necháme odpařit, přidáme vodu (vývar), odvaříme přípečky, vrátíme maso, přikryjeme poklicí a v troubě vyhřáté na 180-200 °C pečeme cca 90 min, hlídáme, případně přidáme vývar
6. Pak poklici odkryjeme a ještě cca 30 min dopékáme na barvu
7. Měkké maso vyjmeme, odstaníme provázek a udržujeme v teple, šťávu propasírujeme a dochutíme.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkýřová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy