Jehněčí maso z kýty nebo plecka okořeněné solí a kmínem, potřené utřeným česnekem, upečené v troubě na nudličkách slaniny, podlité vodou.
Ingredience:
500 g | jehněčího masa z plecka nebo kýty |
40 g | slaniny |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné jehněčí maso zbavíme tuku, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme utřeným česnekem a posypeme kmínem, vložíme na nudličky nakrájenou rozpuštěnou slaninu, krátce osmahneme
2. Ze všech stran opečené maso mírně podlijeme horkou vodou, přikryjeme druhým pekáčem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C, zvolna pečeme, podle potřeby mírně podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. V polovině pečení maso obložíme kolečky nakrájenými z jedné větší cibule
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mírně zalijeme vodou a povaříme
5. Nakonec šťávu přecedíme na maso nakrájené na porce.