REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí pečínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso z kýty nebo plecka okořeněné solí a kmínem, potřené utřeným česnekem, upečené v troubě na nudličkách slaniny, podlité vodou.


Ingredience:
500 gjehněčího masa z plecka nebo kýty
40 gslaniny
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
hladká mouka
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Odblaněné jehněčí maso zbavíme tuku, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme utřeným česnekem a posypeme kmínem, vložíme na nudličky nakrájenou rozpuštěnou slaninu, krátce osmahneme
2. Ze všech stran opečené maso mírně podlijeme horkou vodou, přikryjeme druhým pekáčem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C, zvolna pečeme, podle potřeby mírně podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. V polovině pečení maso obložíme kolečky nakrájenými z jedné větší cibule
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mírně zalijeme vodou a povaříme
5. Nakonec šťávu přecedíme na maso nakrájené na porce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy