Pečené jehněčí spolu s rajčaty, slaninou a medem.
Ingredience:
1 kg | jehněčího plece |
250 g | rajčat |
100 g | slaniny |
6 ks | stroužků česneku |
1 ks | citrónu |
1-2 lžíce | medu |
mletý černý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Jehněčí plec odblaníme, prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, zbytek dáme pod maso do pekáčku
2. Osolíme, opepříme a hodně vetřeme prolisovaný česnek smíchaný s olejem
3. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou, medem, obložíme nakrájenými rajčaty a pod pokličkou pečeme asi 90 minut
4. Pak pokličku sundáme a maso dopečeme dozlatova
5. Měkkou jehněčí plec nakrájíme na plátky a podáváme horké.
Příloha: Bramborová kaše a zeleninový salát.