REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát jehněčí kýty potřený česnekem, obložený plátky anglické slaniny a spolu s cibulí a kapií usmaženými vejci, maso zamotané do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka, servírované nakrájené na plátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gjehněčí kýty
150 ganglické slaniny
100 gtvrdého sýra
2 lžícemásla
3 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 kskapie
1 kscibule
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Z masa vytvoříme plát, který rozklepeme paličkou
2. Maso osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem, poklademe plátky anglické a směsí z usmažených vajec, kapie, cibule a sýra (na troše sádle nebo jiného tuku orestujeme cibuli s kapií, přidáme vejce a nastrouhaný sýr, osolíme a smažíme tak dlouho, až vejce ztuhnou)
3. Svážeme a pečeme v pekáčku na másle 1,5 hodiny.

Doporučení:

Tato roláda je skvělá servírovaná například s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš MikaJehněčí – Mládě ovce do stáří čtyř až osmi měsíců s čistou hmotností 25-40 kg. Od vyšší hmotnosti mluvíme již o skopovém mase z jatečných ovcí, beranů, skopců, bahnic a jarek. Maso jehněčí z tzv. mléčných jehňat, která dosud nebyla krmena zeleným krmivem, je téměř bez tuku, lehce voní po mléce a má vysoký obsah vody a vitaminů i látek dusíkatých. Další informace najdete v našem gastronomickém slovníku pojmů zde: Gastronomický slovník pojmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy