Ze zbytků pečeného jehněčího masa, papriky, cibule, žampionů a uvařeného bulguru připravená chutná směs, v tomto případě, pro dvě osoby.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
150-200 g | pečeného jehněčího (např. zbytky od předešlého dne) |
150 g | bulguru |
100-120 g | žampionů |
400 ml | vody (na bulgur) + na podlití |
1 lžíce | másla |
1 ks | masité papriky |
1 ks | cibule |
olej nebo sádlo | |
pepř | |
sůl | |
pórek nebo jarní cibulka na ozdobu |
Postup:
- Oloupanou, na tenká kolečka pokrájenou cibuli necháme zezlátnout na pánvi na troše oleje
- K cibuli přidáme očištěnou, jadřince a semínek zbavenou masitou papriku nakrájenou na kostičky nebo proužky a plátky očištěných žampionů, chvíli vše restujeme, pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořením pepřem
- V této fázi do pánve dáme na kousky natrhané nebo pokrájené pečené jehněčí a to včetně šťávy, pokud nám nějaká zbyla po vaření jehněčího, prohřejeme ho s ostatními surovinami
- Nakonec přisypeme uvařený bulgur, vše promícháme, prohřejeme a ochutnáme, případně okořeníme a dosolíme.
Příprava bulguru:
- V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou (400 ml) a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
- Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
- Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou, v tomto případě ho nasypeme do pánve k ostatním ingredinecím.
Foto: Naďa Indruchová