REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí s pikantní šťávou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené maso spolu s chilli papričkami, česnekem a rozmarýnem, podlité bílým vínem.


Ingredience:
800 gjehněčí plece
300 mlbílého vína
50 mlrostlinného oleje
4 ksstroužků česneku
3 kssnítky čerstvého rozmarýnu
2 kschilli papriček
vývar nebo voda
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme osušíme, převážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar, osolíme a opepříme
2. Z chilli papriček odstraníme semínka a nakrájíme na jemno, oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. V kastrolu na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme, pak ho vyjmeme, do výpeku vsypeme nasekaný česnek i nakrájené chilli papričky, osmahneme, přilijeme bílé víno a vše vaříme, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu, potom vrátíme zpět maso a přidáme na jemno nasekaný rozmarýn
4. Kastrol zakrytý poklicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a maso pečeme doměkka (asi 90 minut), podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou
5. Pak maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme se špeclemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy