REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kotlety Champvallon

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory s cibulí, prokládané ochucenými a opečenými kotletami, pečené doměkka.


Ingredience:
4 ksvětších jehněčích kotlet
3 kscibule
2 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
800 gbrambor
500 mlmasového vývaru
2 lžícemásla + na vymazání
mletý pepř
tymián
nasekaná petrželka
sůl

Postup:

1. Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, potřeme oloupanými se solí utřenými stroužky česneku, okořeníme tymiánem a necháme odležet
2. Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky a oloupané cibule na tenká kolečka
3. Do pánve s rozehřátým máslem dáme bobkové listy, přidáme kotlety, které z obou stran přibližně 8 minut opečeme
4. Maso z pánve vyjmeme, vložíme plátky brambor promíchané s cibulí, orestujeme je a na závěr opepříme a osolíme podle chuti
5. Polovinu brambor s cibulí rozložíme na dno máslem vymazaného pekáčku, poklademe kotletami, které opět překryjeme zbylými bramborami s cibulí, vše zalijeme vývarem a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka (asi 50-60 minut)
6. Povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy