Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
600 g | jehněčího hřbetu bez kostí |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | sekané zelené petrželky |
1 lžička | sekaného rozmarýnu |
1 lžička | sekaného tymiánu |
1 lžička | sekané majoránky |
100 ml | vody |
mletý pepř | |
sůl | |
Na směs: | |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
2 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | červeného vína |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | malé cibule |
Postup:
1. Očištěný hřbet osolíme, opepříme, potřeme trochou oleje a vetřeme do něj polovinu bylinek
2. Vložíme do pekáčku s máslem a olivovým olejem, podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut 3. Pak maso vyndáme a obalíme ve směsí smíchané z na jemno nastrouhaného parmazánu, na drobno nasekaného česneku i cibule, strouhanky, zbylých bylinek, červeného vína, žloutků a tuhého sněhu z bílků
4. Nakonec maso dáme zpět do trouby a dopékáme při 170 °C asi 15 minut, až krusta zezlátne a maso je měkké.