REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí hřbet s listovým špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hřbet na česneku s přílohou z listového špenátu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gjehněčího hřbetu bez kosti
200 gšalotky
20 gčesneku
20 ghovězí šťávy na zahuštění
500 mlolivového oleje
200 mlčerveného vína
10 0mloleje
2 lžičkytymiánu
mletý pepř
sůl
Na přílohu:
500 glistového špenátu
400 gbrambor ratte (brambory rohlíčky)
20 gčesneku
50 gcibule
50 mlolivového oleje
50 mloleje
2 kssnítek čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mixéru dáme tymián, olej, očištěný česnek, mletý pepř, sůl a ingredience rozmixujeme
2. Marinádu přelijeme do misky, naložíme do ní připravené jehněčí hřbety a necháme v chladu přes noc odležet
3. Připravíme si omáčku tak, že oloupeme šalotku, rozkrojíme ji napůl a na rozpáleném oleji ji orestujeme, zalijeme červeným vínem a necháme z poloviny víno vyvařit
4. Potom přidáme hovězí šťávu a povaříme ji na hustou hnědočervenou omáčku, kterou uchováme v teple
5. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme je a necháme odkapat
6. Jehněčí hřbety opékáme na rozpáleném oleji z obou stran asi 8 minut
7. Mezitím v hluboké pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme omytý a natrhaný špenát, zlehka blanšírujeme a uchováme v teple
8. V druhé pánvi rozpálíme olej a v něm opékáme brambory, které nakonec promícháme s čerstvým tymiánem
9. Maso před podáváním nakrájíme na tenké plátky a podáváme se špenátem a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy