Válečky z mleté masa a dalších ingrediencí, obalené v listech kapusty, opečené na sádle a povařené v omáčce.
Ingredience:
600 g | skopového masa |
150 g | strouhanky |
4 lžíce | ostrého kečupu |
2 lžíce | hladké mouky |
0,5 lžičky | mletého kmínu |
10 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
špetka skořice | |
mletý pepř | |
listy hlávkové kapusty | |
světlé pivo | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso umeleme, přidáme strouhanku navlhčenou světlým pivem, oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupané utřené se solí stroužky česneku, mletý kmín, mletý pepř a špetku skořice
2. Vše zalijeme 150 ml světlým pivem, dobře promícháme, vytvoříme válečky dlouhé 8 cm, které zabalíme do spařených kapustových listů, lehce ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle, vyndáme je a uchováme v teple
4. Sádlo pak zaprášíme hladkou moukou, přilijeme trochu piva, přidáme ostrý kečup, vše svaříme do husté omáčky, maso vrátíme zpět a ještě pár minut povaříme.
Podáváme s dušenou rýží.