REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čufty ze skopového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z mleté masa a dalších ingrediencí, obalené v listech kapusty, opečené na sádle a povařené v omáčce.


Ingredience:
600 gskopového masa
150 gstrouhanky
4 lžíceostrého kečupu
2 lžícehladké mouky
0,5 lžičkymletého kmínu
10 ksstroužků česneku
2 kscibule
špetka skořice
mletý pepř
listy hlávkové kapusty
světlé pivo
sádlo
sůl

Postup:

1. Očištěné maso umeleme, přidáme strouhanku navlhčenou světlým pivem, oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupané utřené se solí stroužky česneku, mletý kmín, mletý pepř a špetku skořice
2. Vše zalijeme 150 ml světlým pivem, dobře promícháme, vytvoříme válečky dlouhé 8 cm, které zabalíme do spařených kapustových listů, lehce ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle, vyndáme je a uchováme v teple
4. Sádlo pak zaprášíme hladkou moukou, přilijeme trochu piva, přidáme ostrý kečup, vše svaříme do husté omáčky, maso vrátíme zpět a ještě pár minut povaříme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy