REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kotlety na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované a pak na pánvi opečené jehněčí kotlety spolu s proužky paprik, fazolovými lusky a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gjehněčích kotlet s kostí
200 gmražených fazolových lusků
100 mlolivového oleje
6 ksstroužků česneku
2 kspomeranče
2 kspapriky
1 ksnejlépe červené cibule
2 snítkyrozmarýnu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Tři stroužky česneku oloupáme a nakrájíme na jemno, lístky z jedné snítky rozmarýnu nasekáme, kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, šťávu vymačkáme
2. V míse smícháme pomerančovou šťávu i kůru, přidáme 50 ml olivového oleje, česnek a rozmarýn, nakonec marinádu osolíme a okořeníme pepřem
3. Omyté a osušené kotlety lehce naklepeme a naložíme asi na 2 hodiny do marinády
4. Papriky zbavíme jadřinců a všech semínek, opláchneme je a okapané nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na měsíčky, fazolové lusky propláchneme teplou vodou a necháme je důkladně okapat
5. Kotlety vyjmeme z marinády a opečeme je pozvolna, z obou stran, na zbylém oleji
6. Přisypeme připravenou zeleninu, zbylý česnek a vše ještě 10 minut opékáme
7. Nakonec do pokrmu přidáme zbylou snítku rozmarýnu, přilijeme vymačkanou šťávu z druhého pomeranče a dochutíme solí a pepřem
8. Hotové jehněčí plátky ozdobíme kolečky pomeranče a servírujeme s orestovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy