REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Dušené skopové s kapustou

Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.

Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.

Jehněčí guláš

Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.

Jehněčí guláš z naloženého masa

Z naloženého, na kostky nakrájeného, plecka nebo kýty připravený guláš pikantní chuti. Naložené jehněčí maso je podušené ve vývaru a vínu spolu s kořením a dalšími surovinami.

Jehněčí kari s kokosem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.

Jehněčí kolínko na černém pivu

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kostky na černém pivu s chilli

Kostkly jehněčího orestované na troše oleje a másla, pak podušené v hrnci spolu s orestovanou zeleninou podlité vývarem a černým pivem.

Jehněčí kostky na zelenině a houbách s papričkou Habanero

Zvlášť v hrnci orestované kostky jehněčího, podušené doměka spolu s restovanou zeleninou a houbami, podlité vodou. Pokrm má ostřejší chuť díky použité papričce Habanero.

Jehněčí kotlety s kapary

Naklepané jehněčí kotlety potřené česnekem utřeným se solí, posypané majoránkou, opečené zprudka na oleji, servírované se šťávou z výpeku s vložkou kaparů, ozdobené citrónem nakrájeným na měsíčky.

Jehněčí kýta na houbách

Osolená jehněčí kýta pečená na másle a pak dušená s houbami a zeleninou.

Jehněčí maso na houbách

Jehněčí plece orestované a pak dušené s cibulkou a houbami.

Jehněčí maso na slanině

Kostky masa dušené na cibulovém základě se slaninou a kapustou, podlité pivem.

Jehněčí maso na víně

Kostky jehněčího masa orestované na cibulce spolu s kořenovou zeleninou, podlité vodou a společně s kořením dušené doměkka, poté maso vyjmuté ze šťávy, šťáva vydušená na tuk, zaprášená moukou, zalitá vodou a povařená, nakonec omáčka přecezená, do omáčky prolisovaná zelenina a dochucená červeným vínem.

Jehněčí maso s hráškem

Orestované kousky jehněčího masa, podušené s hráškem ve vlastní šťávě.

Jehněčí medailony

Opečené jehněčí maso, podlité vínem, dušené doměkka se slaninou a žampiony.

Jehněčí na kmínu

Podušené kousky jehněčího masa na cibulovém základě, servírované obložené kapustičkami posypanými strouhankou.

Jehněčí na paprice

Část jehněčího předku nakrájená na porce, maso pak zprudka na pánvi opečené, podušené na cibulovém základě, podlité vodou a smetanou, dochucené červenou mletou paprikou, rajčatovým protlakem a solí.

Jehněčí na paprice

Kousky jehněčího předku podušené doměkka, servírované ve smetanové omáčce ochucené paprikou.

Jehněčí na severský způsob

Maso nakrájené na kostky, podušené doměkka na cibulovém základě spolu se zelím a bramborami.

Jehněčí na víně se zeleninou

Kostky z jehněčího krku podušené doměkka spolu s kořenovou zeleninou, podlité nejprve bílým vínem, později, po vyvaření, vývarem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy