REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na severský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso nakrájené na kostky, podušené doměkka na cibulovém základě spolu se zelím a bramborami.


Ingredience:
600 gjehněčího plecka
250 ghlávkového zelí
250 gbrambor
1 lžíceworchesterové omáčky
1 lžícesójové omáčky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
olej
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné jehněčí maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji
2. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme do poloměkka
3. Pak přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na drobno pokrájené zelí, worchesterovou omáčku, sójovou omáčku, promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka
4. Nakonec přimícháme oloupané utřené stroužky česneku se solí a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s černým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy