REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na víně se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z jehněčího krku podušené doměkka spolu s kořenovou zeleninou, podlité nejprve bílým vínem, později, po vyvaření, vývarem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gjehněčího krku
250 mlkvalitního bílého vína
2 lžícemásla
1 lžičkarajského protlaku
1 lžičkacukru
0,5 lvývaru
1 ksmenší petržel
1 ksmrkev
1 kscibule
1/8 ksceleru
světlá jíška Knorr dle potřeby
perník na strouhání
nové koření
bobkový list
celý pepř
tymián
jalovec
sůl

Postup:

1. Maso si nakrájíme na větší kusy, stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme
2. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr, koření a maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit
3. Pokrm zalijeme vývarem, maso dusíme do měkka
4. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme jíškou.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Jehněčí – Mládě ovce do stáří čtyř až osmi měsíců s čistou hmotností 25-40 kg. Od vyšší hmotnosti mluvíme již o skopovém mase z jatečných ovcí, beranů, skopců, bahnic a jarek. Maso jehněčí z tzv. mléčných jehňat, která dosud nebyla krmena zeleným krmivem, je téměř bez tuku, lehce voní po mléce a má vysoký obsah vody a vitaminů i látek dusíkatých. Další informace najdete v našem gastronomickém slovníku pojmů zde: Gastronomický slovník pojmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy