Jehněčí maso a játra podušená doměkka na cibulovém základě spolu se slaninou, paprikou a rajčaty.
Ingredience:
750 g | jehněčí kýty |
250 g | jater |
50 g | slaniny |
2 ks | zelených paprik |
2 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
1 lžíce | hladké mouky |
sladká i pálivá paprika | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a orestujeme na ní oloupanou na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na menší kousky nakrájená játra i maso, poprášíme mletou i pálivou paprikou, opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme zvolna do poloměkka
3. Pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata, osolíme a podusíme doměkka
4. Nakonec zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a 10 minut ještě povaříme.
Podáváme s vařenou rýží.