Část jehněčího předku nakrájená na porce, maso pak zprudka na pánvi opečené, podušené na cibulovém základě, podlité vodou a smetanou, dochucené červenou mletou paprikou, rajčatovým protlakem a solí.
Ingredience:
část jehněčího předku | |
100 g | másla |
40 g | hladké mouky |
1/4 l | kysané smetany |
1 ks | cibule |
1 lžička | rajčatového protlaku |
mletá paprika | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vložíme na ni osolené maso rozdělené na porce a zprudka ho za všech stran opečeme
2. Podlijeme troškou vody a chvíli podusíme, když bude maso skoro měkké, necháme pánev vysmahnout, aby šťáva nabyla pěkné barvy
3. Okořeníme paprikou, znovu mírně podlijeme a když přijde k varu, přidáme pod maso lžičku rajčatového protlaku, zamícháme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou
4. Vše necháme ještě chvíli provařit, podle chuti osolíme a můžeme podávat.