REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Část jehněčího předku nakrájená na porce, maso pak zprudka na pánvi opečené, podušené na cibulovém základě, podlité vodou a smetanou, dochucené červenou mletou paprikou, rajčatovým protlakem a solí.


Ingredience:
část jehněčího předku
100 gmásla
40 ghladké mouky
1/4 lkysané smetany
1 kscibule
1 lžičkarajčatového protlaku
mletá paprika
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vložíme na ni osolené maso rozdělené na porce a zprudka ho za všech stran opečeme
2. Podlijeme troškou vody a chvíli podusíme, když bude maso skoro měkké, necháme pánev vysmahnout, aby šťáva nabyla pěkné barvy
3. Okořeníme paprikou, znovu mírně podlijeme a když přijde k varu, přidáme pod maso lžičku rajčatového protlaku, zamícháme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou
4. Vše necháme ještě chvíli provařit, podle chuti osolíme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy