REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky jehněčího předku podušené doměkka, servírované ve smetanové omáčce ochucené paprikou.


Ingredience:
600 gjehněčího předku
2 kscibule
0,2 lsmetany
sladká mletá paprika
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Na másle osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, vložíme jehněčí maso pokrájené na díly a dusíme do měkka
2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, dobře promícháme a necháme přejít varem
3. Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou
4. Takto připravené jehněčí podáváme s bramborovými knedlíky nebo rýží.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy