Kousky jehněčího předku podušené doměkka, servírované ve smetanové omáčce ochucené paprikou.
Ingredience:
600 g | jehněčího předku |
2 ks | cibule |
0,2 l | smetany |
sladká mletá paprika | |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na másle osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, vložíme jehněčí maso pokrájené na díly a dusíme do měkka
2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, dobře promícháme a necháme přejít varem
3. Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou
4. Takto připravené jehněčí podáváme s bramborovými knedlíky nebo rýží.
Recept nám poslal Dalibor Marounek