REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí medailony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené jehněčí maso, podlité vínem, dušené doměkka se slaninou a žampiony.


Ingredience:
600 gjehněčího masa z kýty
100 gžampionů
80 gslaniny
1 dlčerveného vína
1 lžícetuku
mletý pepř
borůvkový kompot (brusinkový)
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku z obou stran opečeme
2. Opečené maso vyndáme, do šťávy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a opečeme
3. Pak zalijeme červeným vínem, dáme zpět maso a dusíme doměkka
4. Nakonec do měkkého masa přidáme 2 –
3 lžíce borůvkového nebo brusinkového kompotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy