REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na kmínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky jehněčího masa na cibulovém základě, servírované obložené kapustičkami posypanými strouhankou.


Ingredience:
600 g předního jehněčího
20 ghladké mouky
500 mlvývaru
3 lžíceoleje
1 kscibule
mletý pepř
kmín
sůl
Na přílohu:
400 g růžičkové kapusty
2 lžícestrouhanky
1 lžícemásla
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme
2. Na rozpáleném oleji za občasného promíchání kousky masa opečeme, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, přisypeme kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli povaříme a pak maso vrátíme zpět
4. Maso na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami se strouhankou.

Příprava přílohy – kapustiček:
1. Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a povaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě
2. Vodu slijeme, kapustičky propláchneme ve studené vodě a necháme okapat
3. Krátce je orestujeme na rozpuštěném másle, přisypeme strouhanku, osmahneme ji dozlatova a pokrm dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy