REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí dušené na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.


Ingredience:
600 gjehněčí kýty (plece bez kostí)
40 gmásla
1 ksfeferonky
1 ksmenšího stroužku česneku
1 dlbílého vína
mletý pepř
rozmarýn
petrželka
sůl

Postup:

1. Osolené, opepřené maso dáme na polovinu rozehřátého másla
2. Přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka, za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
3. Nadrobno nakrájenou feferonku, česnek a petrželku prohřejeme na zbylém rozehřátém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, vínem a podusíme 10 minut
4. Rozmarýn odstraníme, šťávu nalijeme na porce nakrájeného masa a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže a kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy