REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené skopové s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
600 gskopové plece
300 gkapusty
50 gslaniny
50 gtuku
1 kscibule
4 ksstroužků česneku
hotová jíška
mletý pepř
sůl
voda (vývar na podlití)

Postup:

1. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno 2. Slaninu nakrájíme na kostičky 3. Kapustu zbavíme zvadlých listů, opláchneme a nakrájíme na menší kousky 4. Vykostěné plece očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme 5. Na rozškvařené slanině orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso, přidáme česnek, mírně podlijeme vodou (vývarem) a zakryté dusíme za občasného promíchání a podle potřeby podlévání vodou(vývarem) do poloměkka 6. K poloměkkému masu přidáme pokrájenou kapustu a společně dusíme doměkka 7. Zahustíme hotovou jíškou a povaříme.

Doporučení:

– Jako přílohu požijeme např. brambory.

Poznámka:

– Vývar z kostky si nachystáme podle návodu výrobce nebo použijeme čerstvý (viz vývar-polévky). – Hotovou jíšku koupíte v každém supermarketu nebo si udělejte vlastní viz jíšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy