REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.


Ingredience:
1 kgjehněčího masa na guláš (plec)
800-900 gcibule
70 goleje
25 gsladké mleté papriky
2 lžíceplnotučné hořčice
10 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
3-4 kskuličky jalovce
2-3 kschilli papričky
2-3 ksstroužky česneku
2 ksbobkového listu
1/2 kscitrónu
masový vývar
majoránka
sůl

Postup:

1. Odblaněné jehněčí nakrájíme na větší kostky
2. V míse smícháme citrónovou šťávu z 1/
2 kusu citrónu, olej, pomleté nebo roztlučené koření (kromě bobkového listu a majoránky)
3. Maso v marinádě obalíme a dáme přes noc odležet
4. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zprudka orestujeme na oleji, přidáme maso i s marinádou a kořením, zprudka vše zarestujeme
5. Teplotu zdroje snížíme, přilijeme vývar, zamícháme hořčici, bobkové listy a nasekané chilli papričky zbavené jadřinců a teprve v této fázi pokrm osolíme
6. Maso dusíme 120 minut, nebo tak dlouho, až bude úplně měkké
7. Nakonec guláš ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, případně i dosolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy