REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí maso na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky jehněčího masa orestované na cibulce spolu s kořenovou zeleninou, podlité vodou a společně s kořením dušené doměkka, poté maso vyjmuté ze šťávy, šťáva vydušená na tuk, zaprášená moukou, zalitá vodou a povařená, nakonec omáčka přecezená, do omáčky prolisovaná zelenina a dochucená červeným vínem.


Ingredience:
600 gjehněčího masa
300 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
40 gmásla
200 mlčerveného vína
1 ksbobkového listu
1 kscibule
6 lžicoleje
5 kuličeknového koření
5 kuličekcelého pepře
hladká mouka
voda
sůl

Postup:

1. Jehněčí maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupeme si cibuli a kořenovou zeleninu, cibuli nakrájíme na jemno, zeleninu na kostičky
3. V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, vložíme nakrájenou cibuli se zeleninou, kterou osmahneme, pak přidáme kostky jehněčího masa, maso orestujeme, osolíme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a kuličky celého pepře a nového koření
4. Podlité maso v hrnci se zeleninou a kořením přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni doměkka
5. Poté měkké maso vyjmeme ze šťávy, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme
6. Potom omáčku přecedíme, zeleninu prolisujeme sítem, zalijeme vínem, vložíme kostky jehněčí maso a necháme přejít varem
7. Jehněčí maso servírujeme na talířích s připravenou horkou omáčkou například s houskovými knedlíky nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy