Kostky masa dušené na cibulovém základě se slaninou a kapustou, podlité pivem.
Ingredience:
500 g | jehněčího (skopového) masa |
100 g | slaniny |
150 ml | piva |
1/2 hlávky | kapusty |
6 ks | stroužků česneku |
3 ks | cibule |
hladká mouka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozehřejeme, přidáme oloupané, na hrubo nakrájené cibule a necháme je zesklovatět
2. Pak přidáme odblaněné, na kostky nakrájené maso, oloupané, na hrubo nakrájené stroužky česneku, polijeme polovinou piva, osolíme a dusíme do poloměkka
3. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, kterou jsme krátce spařili ve vroucí vodě, poprášíme hladkou moukou, zalijeme zbývajícím pivem, podle chuti osolíme a vaříme doměkka.
Podáváme s vařenými nebo orestovanými bramborami.