Jehněčí plece orestované a pak dušené s cibulkou a houbami.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
500 g | jehněčí plece bez kostí |
250 g | čerstvých hub |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžička | hladké mouky |
1 ks | cibule |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté maso nakrájíme na kostky a orestujeme po všech stranách na rozehřátém oleji
2. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vmícháme rajčatový protlak, půl sklenky vody, sůl a dusíme pod pokličkou na mírném ohni
3. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky a hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě a dusíme, až maso změkne
4. Při podávání maso naporcujeme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Příloha: Vařené brambory nebo rýže a zeleninový salát.