REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kari s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.


Ingredience:
600 gvykostěného jehněčího plecka
200 mldrůbežího vývaru
5 lžicoleje
2 lžícekari koření
2 lžícestrouhaného kokosu
3 ksstroužků česneku
3 ksrajčat
3 kscibule
3 ksbobkových listů
2 ksbílých jogurtů
1 ksčervené papriky
1 kszeleného jablka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné jehněčí plecko nakrájíme na kostky, dáme do mísy, posypeme kari kořením a promícháme
2. Spařená rajčata ve vroucí vodě oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky, oloupané cibule nakrájíme na drobno, očištěnou papriku na nudličky, omyté, jádřince zbavené jablko nakrájíme na menší kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. V hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme kostky masa, přidáme cibuli, česnek a asi 5 minut podusíme, pak přimícháme bobkové listy, papriku, jablko, rajčata a ochutíme solí i pepřem
4. Vše zalijeme drůbežím vývarem, důkladně promícháme, necháme 20 minut dusit, potom vmícháme jogurty a dusíme zvolna doměkka (asi 30 minut)
5. Hotové jehněčí posypeme strouhaným kokosem a podáváme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy