vařené
Guláš ze skopového masa
Skopové maso, orestované na slanině a dušené.
Jehněčí na majoránce
Kousky jehněčí plece uvařené spolu se zeleninou doměkka a podávané přelité smetanovou omáčkou.
Jehněčí na rozmarýnu
Ochucená uvařená jehněčí kýta servírovaná přelitá omáčkou a podávaná s dušenou zeleninou.
Jehněčí v perníkové omáčce
Recept z počátku 19 století na opečené porce jehněčího hřbetu, podušené ve vývaru, servírované přelité hustou perníkovou omáčkou.
Skopové maso na majoránce
Skopové maso uvařené vcelku společně s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, poté připravená světlá jíška z tuku a hladké mouky, zahuštěná procezeným vývarem, do omáčky vložené nakrájené skopové maso na kostky a omáčka dochucená rozemnutou majoránkou, pepřem a solí.
Skopové v majoránce
Kousky skopového povařené spolu s kořenovou zeleninou, servírované s omáčkou z vývaru, dochucenou drcenou majoránkou.