REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové maso na majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové maso uvařené vcelku společně s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, poté připravená světlá jíška z tuku a hladké mouky, zahuštěná procezeným vývarem, do omáčky vložené nakrájené skopové maso na kostky a omáčka dochucená rozemnutou majoránkou, pepřem a solí.


Ingredience:
600 gpředního skopového masa
150 gkořenové zeleniny
40 grostlinného tuku
40 ghladké mouky
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkového listu
1 kscibule
majoránka
petrželka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu a cibuli si oloupeme a necháme vcelku, oloupaný česnek si utřeme
2. Skopové maso si odblaníme, zbavíme přebytečného tuku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou zeleninu, cibuli, bobkový list, trochou tymiánu, sůl a vaříme dokud, není maso měkké
3. Uvařené skopové maso si vyjmeme z vývaru a nakrájíme na větší kostky
4. Poté si připravíme světlou jíšku z tuku a hladké mouky, zředíme jí procezeným vývarem, ochutíme utřeným česnekem a povaříme 10 minut
5. Před koncem varu přidáme do omáčky nakrájené skopové maso a dochutíme rozemnutou majoránkou, pepřem a solí dle chuti
6. Skopové maso na majoránce s omáčkou servírujeme na talířích posypané nasekanou petrželkou například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy