REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená uvařená jehněčí kýta servírovaná přelitá omáčkou a podávaná s dušenou zeleninou.


Ingredience:
700 gjehněčí kýty
400 gkarotky
100 mlzeleninového vývaru
3 lžícemásla
2 lžícesekané petrželové natě
12 ksmladých cibulek
2 ksmenších pórků
1 ksstroužku česneku
1 kssnítky rozmarýnu
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
200 mljehněčího vývaru
200 mlrůžového nebo bílého vína
špetka šafránu
škrobová moučka na zahuštění

Postup:

1. Rozmarýnové lístky obereme a jehličky nasekáme na drobno, oloupaný česnek nasekáme a smícháme se solí
2. Maso opláchneme, osušíme, po délce mírně nakrojíme, do řezu vetřeme česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř, řez uzavřeme, maso zabalíme do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskneme k sobě
3. Pak maso dáme do horké, ne vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vaříme, potom vyjmeme z vody, odstraníme alobal i fólii a nakrájíme na plátky
4. Mrkev očistíme a blanšírujeme na 1 lžíci másla, přilijeme trochu zeleninového vývaru, pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 10 minut a pak smícháme s nasekanou petrželovou natí
5. Očištěné cibulky také opečeme na lžíci másla, přilijeme trochu vývaru a dusíme asi 8 minut, stejným způsobem připravíme i nakrájený pórek, který stačí dusit jen 5 minut
6. Jehněčí vývar a víno v hrnci zahřejeme, přidáme šafrán a zahustíme škrobovou moučkou
7. Na talíře rozdělíme jednotlivé druhy dušené zeleniny i maso, zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Blanšírování (blanšírovat) – Spařovat nebo předvářet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.