REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky jehněčí plece uvařené spolu se zeleninou doměkka a podávané přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
800 gjehněčí plece
250 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 ghladké mouky
60 gmásla
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
200 mlsmetany
1 lžícemajoránky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou plec nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut, pak přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, jednu celou oloupanou cibuli a maso uvaříme doměkka
2. Uvařené maso se zeleninou scedíme (vývar zachytíme) a cibuli odstraníme
3. Máslo, zbylou oloupanou cibuli nakrájenou na drobno a mouku orestujeme na světlou jíšku, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme, uvedeme do varu a nejméně 20 minut zvolna vaříme
4. Omáčku ochutíme solí, majoránkou, oloupanými utřenými stroužky česneku, přilijeme smetanu a krátce povaříme
5. Pak ji nalijeme do druhého kastrolu s jehněčím masem a zeleninou, vše prohřejeme a dochutíme solí i pepřem.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy