Kousky jehněčí plece uvařené spolu se zeleninou doměkka a podávané přelité smetanovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | jehněčí plece |
250 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
60 g | hladké mouky |
60 g | másla |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
200 ml | smetany |
1 lžíce | majoránky |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou plec nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut, pak přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, jednu celou oloupanou cibuli a maso uvaříme doměkka
2. Uvařené maso se zeleninou scedíme (vývar zachytíme) a cibuli odstraníme
3. Máslo, zbylou oloupanou cibuli nakrájenou na drobno a mouku orestujeme na světlou jíšku, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme, uvedeme do varu a nejméně 20 minut zvolna vaříme
4. Omáčku ochutíme solí, majoránkou, oloupanými utřenými stroužky česneku, přilijeme smetanu a krátce povaříme
5. Pak ji nalijeme do druhého kastrolu s jehněčím masem a zeleninou, vše prohřejeme a dochutíme solí i pepřem.
Servírujeme s vařenými bramborami.