REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš ze skopového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové maso, orestované na slanině a dušené.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
600 gskopové plece
60 gslaniny
60 ghlávkové kapusty
50 gkořenové zeleniny
(mrkev, celer, petržel)
20 gcibule
20 gzelené fazolky
15 gbrambor
1 ksstroužku česneku
majoránka
mletá paprika
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Mrkev, petržel, celer oloupeme a nakrájíme na kostičky 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 3. Slaninu nakrájíme na menší kostičky 4. Zelenou luskovou fazolku opláchneme a nakrájíme na menší kousky 5. Kapustu spaříme a nasekáme na menší kousky 6. Skopové plece očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a mírně osolíme 7. Nakrájenou slaninu trochu rozehřejeme, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, celer, zelenou fazolku, spařenou nasekanou kapustu, nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli podusíme 8. Do směsi vložíme nakrájené maso, za stálého míchání maso opečeme, mírně podlijeme horkou vodou (vývarem), okořeníme špetkou pepře, mleté papriky, majoránky, kmínu, oloupaným česnekem utřeným se solí a zakryté dusíme na mírném plameni za občasného promíchání skoro doměkka 9. Ke konci nasypeme k masu oloupané, na kostičky nakrájené syrové brambory, podlijeme trochou horké vody (vývarem) a dusíme do změknutí masa i brambor.

Doporučení:

– Guláš musí být řídký. – Podáváme ho např. s vařenými bramborami.

Poznámka:

– Vývar z kostky nachystáme podle návodu výrobce nebo použijeme čerstvý (viz vývar-polévky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy