REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové v majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky skopového povařené spolu s kořenovou zeleninou, servírované s omáčkou z vývaru, dochucenou drcenou majoránkou.


Ingredience:
1 kgskopového masa předního
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
3 dclmléka
sůl
drcená majoránka
horká voda
hladká mouka
tuk

Postup:

1. Skopové maso vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky
2. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou, kořenovou zeleninu, jednu překrojenou, oloupanou cibuli, osolíme a vaříme zvolna do měkka asi 1 hodinu
3. Měkké maso vyjmeme a dáme do čistého hrnce
4. Připravíme cibulovou jíšku z 1 kusu cibule nakrájené na jemno, hladké mouky a tuku, do které přidáme i stroužky nadrobno nakrájeného česneku, zředíme vývarem z masa, promícháme a vaříme asi 30 minut, před koncem varu přidáme mléko a dochutíme drcenou majoránkou
5. Uvařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník na připravené maso a společně krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy