Kousky skopového povařené spolu s kořenovou zeleninou, servírované s omáčkou z vývaru, dochucenou drcenou majoránkou.
Ingredience:
1 kg | skopového masa předního |
150 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
3 dcl | mléka |
sůl | |
drcená majoránka | |
horká voda | |
hladká mouka | |
tuk |
Postup:
1. Skopové maso vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky
2. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou, kořenovou zeleninu, jednu překrojenou, oloupanou cibuli, osolíme a vaříme zvolna do měkka asi 1 hodinu
3. Měkké maso vyjmeme a dáme do čistého hrnce
4. Připravíme cibulovou jíšku z 1 kusu cibule nakrájené na jemno, hladké mouky a tuku, do které přidáme i stroužky nadrobno nakrájeného česneku, zředíme vývarem z masa, promícháme a vaříme asi 30 minut, před koncem varu přidáme mléko a dochutíme drcenou majoránkou
5. Uvařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník na připravené maso a společně krátce povaříme.
Vhodné přílohy: Vařené brambory.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.