REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jehněčí, skopové maso


Skopové maso dušené v zelenině

Kostky skopového předního podušené spolu se zeleninou.

Skopové maso na majoránce

Skopové maso uvařené vcelku společně s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, poté připravená světlá jíška z tuku a hladké mouky, zahuštěná procezeným vývarem, do omáčky vložené nakrájené skopové maso na kostky a omáčka dochucená rozemnutou majoránkou, pepřem a solí.

Skopové maso s karotkou

Skopové plecko nakrájené na kostky, podušené společně s karotkou pokrájenou na kolečka, servírované horké spolu s vařeným bramborem.

Skopové na rožni s mátou

Kostky skopového masa, olivy, osminky rajčat a cibule, napíchané na jehly, potřené mátovým olejem, na grilu grilované.

Skopové na způsob zvěřiny

Skopové plece prošpikované slaninou, pečené .

Skopové na žampiónech

Ochucené plátky skopové kýty dušené na cibuli s žampióny.

Skopové řízky na slanině a zázvoru

Orestované a podušené skopové steaky se slaninou, vínem a zázvorem.

Skopové řízky pečené s brambory

Na cibulce a slanině pokladené skopové řízky potřené se solí utřeným česnekem, osolené, opepřené, posypané slaninou a nasekanou petrželkou, obložené brambory a plátky rajčat, upečené v troubě doměkka nejprve nezaklopené, pak přikryté poklicí.

Skopové řízky se sýrem

Jednoduchý recept na opečené plátky ze skopové kýty, zapečené se sýrem.

Skopové s fazolkami

Skopové maso podušené na cibulovém základě s rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Skopové se zeleninou

Skopové maso nakrájené na kostky, dušené na cibuli s přidáním koření a nakrájené zeleniny.

Skopové v kapustě

Kostky skopového (předního) podušené na cibulovém základě spolu s kapustou.

Skopové v majoránce

Kousky skopového povařené spolu s kořenovou zeleninou, servírované s omáčkou z vývaru, dochucenou drcenou majoránkou.

Skopový guláš

Kostky libového předního masa skopového podušené na cibulce podlité vodou, ochucené mletou sladkou paprikou, rajčatovým protlakem, majoránkou, kmínem, česnekem a solí. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.

Skopový guláš II.

Guláš z kostek skopového masa podušených na cibulce spolu se zeleninou, ochycených paprikou a dalším kořešním. Recept podle Nadi Indruchové.

Skopový guláš s rajčaty a paprikami

Skopové maso nakrájené na kostky, orestované na sádle a cibulce, poté podušené doměkka spolu s rajčaty a paprikami.

Skopový hřbet s fazolemi

Upečený skopový hřbet s fazolemi, podušenými s bylinkami a zeleninou.

Smažené skopové kotlety

Smažené řízky ze skopového masa.

Spišská roláda

Roláda z jehněčí kýty naplněná nádivkou z uvařené rýže, nožek párků, kyselé okurky a papriky.

Studenské masové krokety

Krokety z jehněčího mletého masa, cibule a dalších ingrediencí, obalené ve slanině, zabalené do alobalu, pečené na grilu nebo v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy