REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Hovězí vývar

Klasický hovězí vývar, čirý, silný a voňavý, patří neodmyslitelně do české kuchyně.

Hovězí vývar (Conzommé – konzomé)

Jedna z variant na recept na hovězí vývar.

Hovězí vývar II.

Hovězí maso uvařené doměkka v dostatečném množství vody spolu s kořenovou zeleninou, přecezená polévka doplněná a kousky masa a zeleninu povařenou zvlášť v mírně osolené vodě.

Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Horký hovězí vývar servírovaný s vložkou drožďových knedlíčků, obraného hovězího masa, co se vařilo ve vývaru a zeleniny.

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Klasicky, pomalu tažený, hovězí vývar z masa a kostí, koření a kořenové zeleniny, servírovaný s játrovými knedlíčky zavařenými přímo ve vývaru.

Hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní.

Chřipková

Polévka vhodná při onemocnění chřipkou. Jedná se o drůbeží vývar nejlépe typu C ochucený česnekem, cibulí, zázvorem a pórkem.

Jarní polévka II.

Polévka připravená zavařením zeleniny v čirém kuřecím vývaru.

Jarní polévka s bylinkovými nočky

Bílá polévka se zeleninou a jarními bylinkami, s vložkou bylinkových noček.

Jarní polévka s vaječnou jíškou

Bylinková jíška z krupice a vajíček, hrášek, mrkev, sušené houby a další suroviny jsou základem této rychlé jarní polévky.

Jarní polévka s vejci

Ve vývaru uvařený mražený hrášek, pak vmíchaná rozšlehaná vejce, která se srazí, nakonec polévka dochucená nasekanou pažitkou, muškátovým květem a solí.

Jarní zeleninová polévka

Polévka připravená ze zeleninového vývaru nebo vody, svazku petrželové a libečkové natě, mladé kedlubny, mrkve, mraženého hrášku …

Játrová polévka

Hnědá polévka s náplní z jater.

Jednoduchá hrášková polévka s noky

Z vody, kostek zeleninového bujónu, koření a mraženého hrášku připravená polévka, servírovaná s krupicovými noky zavařenými přímo v polévce.

Jednoduchá polévka po mexicku

Polévka připravená z rajčat, cibule, másla, hladké mouky, vývaru a koření, servírovaná posypaná čerstvě na jemno nastrouhaným křenem.

Jehněčí vývar

Polévka z předního jehněčího masa s vložkou celeru.

Kachní polévka

Polévka z kachních křídel a drůbků.

Kaldoun

Polévka uvařená z husích drůbků a kořenové zeleniny, zahuštěná jíškou, ochucená vaječným žloutkem rozšlehaným v mléce a kořením, doplněná o nudle, případně i o játrové knedlíčky.

Kapustová polévka s rýží

Na rozehřátém sádle osmahnuté nudličky kapusty, zalité lehce osolenou vodou, přivedené k varu, poté do polévky přidána kostka bujónu a propláchnutá rýže, vařená do změknutí, nakonec polévka dochucená polévkovým kořením a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným sýrem.

Kedlubnová polévka II.

Jedna z variant na chutnou zeleninovou polévku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy