Bílá polévka se zeleninou a jarními bylinkami, s vložkou bylinkových noček.
Ingredience:
1,5 l | zeleninového vývaru (slepičího) |
150 g | kukuřice |
150 g | květáku |
150 g | fazolek |
150 g | hrášku |
150 g | mrkve |
mletý pepř | |
sůl | |
jarní bylinky | |
(listy pampelišky, kopřivy, | |
řeřicha, pažitka, petrželka) | |
Bylinkové nočky: | |
10 lžic | krupice |
2 lžíce | másla |
1 ks | vejce |
2 ks | plátků šunky |
jarní bylinky | |
špetka mletého muškátového květu | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut
2. Hotový vývar dochutíme mletým pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky.
Bylinkové nočky:
3. Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muškátovým květem
4. Bylinky a šunku nadrobno nakrájíme, přidáme k utřenému těstíčku a promícháme
5. Lžičkou tvoříme nočky.