REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá hrášková polévka s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vody, kostek zeleninového bujónu, koření a mraženého hrášku připravená polévka, servírovaná s krupicovými noky zavařenými přímo v polévce.


Ingredience:
1 balení (cca 450 g)mraženého hrášku
3 lvody
2 kskostky zeleninového bujónu (nebo 2 lžíce vegety)
pepř
sůl
Na krupicové noky:
2 lžícemásla
1 ksvejce
dětská krupice podle hustoty
sůl

Postup:

1. Do vody si dáme zmražený hrášek, přivedeme do varu a přidáme bujóny, sůl pepř, povaříme tak 10-15 minut, aby byl hrášek křupavý
2. Mezi tím si uděláme noky; v hlubokém talíři si rozmícháme vejce sůl a máslo, a podle hustoty přidáváme krupici do takové hustoty, abychom lžící mohli z talíře vykrajovat noky do polévky
3. Po 15 minutách polévku ochutnáme, dochutíme kořením a solí, vykrajováním lžící naházíme noky do polévky a necháme je ještě tak 5 minut přejít varem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy