z bujónu, vývaru
Bramboračka s kuřecím masem
Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.
Bramborová polévka s pórkem
Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.
Brokolicová krémová polévka
V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.
Bujón s hřiby
Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.
Cibulačka
Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.
Cibulačka s portským vínem a žloutkem
Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.
Cuketová polévka III.
Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.
Česnečka z pečeného česneku
Stroužky česneku upečené v troubě, pak vymačkané do kuřecího vývaru, ten servírovaný ochucený tymiánem, citronovou šťávou, solí a pepřem, ozdobený rohlíkovými krutonky a strouhaným sýrem.
Desetiminutová polévka
Rychlá polévka připravená z kostky masoxu, anglické slaniny, vody, strouhané mrkve, celeru a vajíček.
Falešná hovězí polévka
Rychlá a levná polévka od paní Maruš.
Fazolková polévka s pórkem
Polévka ze zelených fazolek, pórku, červeného zelí, řapíkatého celeru, česneku a dalších ingrediencí, servírovaná s opečenou vekou nakrájenou na kostičky.
Francouzská cibulačka
Harmonie chutí v podobě skvělé polévky.
Jarní polévka II.
Polévka připravená zavařením zeleniny v čirém kuřecím vývaru.
Jarní polévka s vaječnou jíškou
Bylinková jíška z krupice a vajíček, hrášek, mrkev, sušené houby a další suroviny jsou základem této rychlé jarní polévky.
Jarní polévka s vejci
Ve vývaru uvařený mražený hrášek, pak vmíchaná rozšlehaná vejce, která se srazí, nakonec polévka dochucená nasekanou pažitkou, muškátovým květem a solí.
Jednoduchá hrášková polévka s noky
Z vody, kostek zeleninového bujónu, koření a mraženého hrášku připravená polévka, servírovaná s krupicovými noky zavařenými přímo v polévce.
Jehněčí vývar
Polévka z předního jehněčího masa s vložkou celeru.
Kapustová polévka s rýží
Na rozehřátém sádle osmahnuté nudličky kapusty, zalité lehce osolenou vodou, přivedené k varu, poté do polévky přidána kostka bujónu a propláchnutá rýže, vařená do změknutí, nakonec polévka dochucená polévkovým kořením a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným sýrem.
Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
Na hrubo nastrouhané kedlubny uvařené ve vodě společně s rozmixovanými ovesnými vločkami s mlékem, masoxem a cibulí.
Levná chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Recept z pořadu Ládi Hrušky “Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou” z TV Nova.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama