REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z bujónu, vývaru

Bramboračka s kuřecím masem

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.

Bramborová polévka s pórkem

Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.

Brokolicová krémová polévka

V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.

Bujón s hřiby

Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.

Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

Cibulačka s portským vínem a žloutkem

Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.

Cuketová polévka III.

Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.

Česnečka z pečeného česneku

Stroužky česneku upečené v troubě, pak vymačkané do kuřecího vývaru, ten servírovaný ochucený tymiánem, citronovou šťávou, solí a pepřem, ozdobený rohlíkovými krutonky a strouhaným sýrem.

Desetiminutová polévka

Rychlá polévka připravená z kostky masoxu, anglické slaniny, vody, strouhané mrkve, celeru a vajíček.

Falešná hovězí polévka

Rychlá a levná polévka od paní Maruš.

Fazolková polévka s pórkem

Polévka ze zelených fazolek, pórku, červeného zelí, řapíkatého celeru, česneku a dalších ingrediencí, servírovaná s opečenou vekou nakrájenou na kostičky.

Francouzská cibulačka

Harmonie chutí v podobě skvělé polévky.

Jarní polévka II.

Polévka připravená zavařením zeleniny v čirém kuřecím vývaru.

Jarní polévka s vaječnou jíškou

Bylinková jíška z krupice a vajíček, hrášek, mrkev, sušené houby a další suroviny jsou základem této rychlé jarní polévky.

Jarní polévka s vejci

Ve vývaru uvařený mražený hrášek, pak vmíchaná rozšlehaná vejce, která se srazí, nakonec polévka dochucená nasekanou pažitkou, muškátovým květem a solí.

Jednoduchá hrášková polévka s noky

Z vody, kostek zeleninového bujónu, koření a mraženého hrášku připravená polévka, servírovaná s krupicovými noky zavařenými přímo v polévce.

Jehněčí vývar

Polévka z předního jehněčího masa s vložkou celeru.

Kapustová polévka s rýží

Na rozehřátém sádle osmahnuté nudličky kapusty, zalité lehce osolenou vodou, přivedené k varu, poté do polévky přidána kostka bujónu a propláchnutá rýže, vařená do změknutí, nakonec polévka dochucená polévkovým kořením a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným sýrem.

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Na hrubo nastrouhané kedlubny uvařené ve vodě společně s rozmixovanými ovesnými vločkami s mlékem, masoxem a cibulí.

Levná chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Recept z pořadu Ládi Hrušky “Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou” z TV Nova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy