REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská cibulačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Harmonie chutí v podobě skvělé polévky.


Ingredience:
5 ksstředně velkých cibulí
1 ksvývaru v kostce
2 ksstarších rohlíků
100 gmásla
50 gsýru Eidam
0,05 lbílého vína
1 lvody
0,5 lžícecukru krupice
pepř, sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na plátky a restujeme na 1/
2 porce másla
2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme cukr a dále restujeme dokud nám cukr nezkaramelizuje a cibule nezezlátne
3. Přidáme 1 l teplé vody, kostku vývaru (masoxu), pepř, sůl a zbylé máslo
4. Vše provaříme cca 20 minut
5. Zastříkneme vínem nebo octem, aby se stáhla sladká chuť
6. Na pánvičce na sucho opečeme kolečka rohlíků 7. Na jednotlivé rohlíky nastrouháme sýr a zapečeme např. v mikrovlnné troubě
8. Zapečené rohlíky se sýrem vložíme na polévku těsně před servírováním.

Doporučení:

Víno lze nahradit octem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy