vývary z masa, kostí a zeleniny
Babiččina štědrovečerní polévka
Vánoční polévka z receptáře našich babiček.
Bažantí vývar se svítkem
Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.
Bramboračka s kuřecím masem
Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.
Bramborová polévka s pórkem
Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.
Brněnská rybí polévka
Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.
Brokolicová krémová polévka
V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.
Bujón s hřiby
Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.
Bujón z oháňky
Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.
Celerová polévka se sýrem
Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.
Cibulačka
Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.
Cibulačka s portským vínem a žloutkem
Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.
Cuketová polévka III.
Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.
Česnečka
Česneková polévka z brambor, vody, kmínu a česneku, servírovaná s opečenými krutony.
Česnečka z pečeného česneku
Stroužky česneku upečené v troubě, pak vymačkané do kuřecího vývaru, ten servírovaný ochucený tymiánem, citronovou šťávou, solí a pepřem, ozdobený rohlíkovými krutonky a strouhaným sýrem.
Česneková polévka s bambory
Pikantní světlá polévka charakteristické vůně .
Čínská kuřecí polévka
Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.
Čínská kuřecí polévka s houbami
Polévka z vývaru po vařeném kuřeti, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí, servírovaná nastavená instantními nudlemi a sušenými houbami spolu s obranými kousky uvařeného kuřete.
Čirý vývar z drůbků
Základní recept na pomalu táhlý vývar z drůbků, tedy z křídel, krků, žaludků, srdcí z husy, kachny, slepice, či kuřete.
Demi-glace
Hustý silný vývar, který pokrmům dodá šarm a vůni světové gastronomie. Jedná se o pomalu vařený vývar z telecích a hovězích kostí s klouby, koření a zeleniny.
Desetiminutová polévka
Rychlá polévka připravená z kostky masoxu, anglické slaniny, vody, strouhané mrkve, celeru a vajíček.
reklama