REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Bažantí vývar se svítkem

Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.

Bramboračka s kuřecím masem

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.

Bramborová polévka s pórkem

Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

Brokolicová krémová polévka

V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.

Bujón s hřiby

Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.

Bujón z oháňky

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.

Celerová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.

Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

Cibulačka s portským vínem a žloutkem

Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.

Cuketová polévka III.

Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.

Česnečka

Česneková polévka z brambor, vody, kmínu a česneku, servírovaná s opečenými krutony.

Česnečka z pečeného česneku

Stroužky česneku upečené v troubě, pak vymačkané do kuřecího vývaru, ten servírovaný ochucený tymiánem, citronovou šťávou, solí a pepřem, ozdobený rohlíkovými krutonky a strouhaným sýrem.

Česneková polévka s bambory

Pikantní světlá polévka charakteristické vůně .

Čínská kuřecí polévka

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.

Čínská kuřecí polévka s houbami

Polévka z vývaru po vařeném kuřeti, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí, servírovaná nastavená instantními nudlemi a sušenými houbami spolu s obranými kousky uvařeného kuřete.

Čirý vývar z drůbků

Základní recept na pomalu táhlý vývar z drůbků, tedy z křídel, krků, žaludků, srdcí z husy, kachny, slepice, či kuřete.

Demi-glace

Hustý silný vývar, který pokrmům dodá šarm a vůni světové gastronomie. Jedná se o pomalu vařený vývar z telecích a hovězích kostí s klouby, koření a zeleniny.

Desetiminutová polévka

Rychlá polévka připravená z kostky masoxu, anglické slaniny, vody, strouhané mrkve, celeru a vajíček.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy