REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažantí vývar se svítkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.


Ingredience:
1 ksbažant
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
4 ksjalovčinky
2 ksvejce
1 kskousek celeru
1 ksmrkev
100 gžampionů
1,5 lvody
špetka muškátové květu
zelená petrželka
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Z dobře očištěného a vykuchaného bažanta vyřízneme prsíčka, která využijeme jinak, zbytek naporcujeme na menší kousky
  2. V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme kousky bažanta ze všech stran, zalijeme vodou, přidáme divoké koření, kořenovou zeleninu, osolíme a vaříme pod pokličkou na mírném plameni do měkka 45 minut
  3. Mezitím si připravíme a upečeme svítek; vejce rozbijeme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh, sníh smícháme se žloutky, přidáme žloutky, nasekanou petrželku, trochu hladké mouky, osolíme, promícháme vidličkou, těstíčko nalijeme na rozpálenou pánev, kterou předtím vymažeme máslem, opečeme do zlatova z obou stran
  4. Vychladlý svítek nakrájíme na nudličky nebo čtverečky
  5. Uvařený vývar scedíme, z bažanta obereme a nakrájíme maso, vývar dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem
  6. Do talířů vložíme bažantí maso, zalijeme vařícím vývarem, přidáme nakrájený svítek, na plátky na másle opečené žampiony, posypeme petrželkou a horké podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy