z masa a kostí (hovězích, vepř…)
Babiččina štědrovečerní polévka
Vánoční polévka z receptáře našich babiček.
Bažantí vývar se svítkem
Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.
Bujón z oháňky
Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.
Čínská kuřecí polévka
Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.
Čínská kuřecí polévka s houbami
Polévka z vývaru po vařeném kuřeti, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí, servírovaná nastavená instantními nudlemi a sušenými houbami spolu s obranými kousky uvařeného kuřete.
Domácí hovězí polévka
Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.
Domácí králičí polévka s játrovými knedlíčky
Vývar připravený z části králíka a kořenové zeleniny, servírovaný spolu s játrovými knedlíčky.
Dršťková polévka z kuřete
Polévka z kuřecího skeletu, kuřecí kůže, koření a dalších ingrediencí.
Fazolačka
Na pánvi postupně orestovaná cibule, slaninka, pak i kostičky uzeného masa, kolečka mrkve, petržele a plátky česneku, vše zasypané hladkou moukou, zalité vodou nebo vývarem, povařené i s kostkami syrových brambor, nakonec do polévky přidané i fazole.
Hovězí consommé
Hovězí consommé je dobré servírovat jako součást několikachodového menu. Podpoří chuť k jídlu a přitom nepřeplní žaludek. Tajemství jeho úspěchu je správná čirost a chuť po mase a zelenině. Masové consommé má výraznou, tmavě hnědou barvu, za studen by mělo rosolovatět.
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Polévka připravená z hovězího masa a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky a nudlemi.
Hovězí polévka s játry
Hnědá polévka z kostí a zavářkou jater.
Hovězí polévka ze žeber a morkové kosti
Jedna z variant, jak uvařit chutný hovězí vývar z hovězích žeber, kořenové zeleniny, morkové kosti a dalších ingrediencí.
Hovězí pomalu tažený vývar s játrovou rýží a nudlemi
Až 6 hodin vařený vývar z hovězího masa, kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s játrovou rýží a domácími nudlemi.
Hovězí vývar
Klasický hovězí vývar, čirý, silný a voňavý patří neodmyslitelně do české kuchyně.
Hovězí vývar II.
Hovězí maso uvařené doměkka v dostatečném množství vody spolu s kořenovou zeleninou, přecezená polévka doplněná a kousky masa a zeleninu povařenou zvlášť v mírně osolené vodě.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Horký hovězí vývar servírovaný s vložkou drožďových knedlíčků, obraného hovězího masa, co se vařilo ve vývaru a zeleniny.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Klasicky, pomalu tažený, hovězí vývar z masa a kostí, koření a kořenové zeleniny, servírovaný s játrovými knedlíčky zavařenými přímo ve vývaru.
Chřipková
Polévka vhodná při onemocnění chřipkou. Jedná se o drůbeží vývar nejlépe typu C ochucený česnekem, cibulí, zázvorem a pórkem.
Kachní polévka
Polévka z kachních křídel a drůbků.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama