REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z hovězího masa a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky a nudlemi.


Ingredience:
250 ghovězího předního
2 hrstinudlí
2 ksmrkve
1 kscibule
1 kspetržele
1 kssvazku bylinek (petržel,tymián,bobkový list)
petržel na ozdobu
kousek celeru
voda
sůl
Na játrové knedlíčky:
100 gvepřových jater
1 hrstčerstvé petrželky
1 lžičkasušené majoránky
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
oříšek másla
mletý pepř
strouhanka
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme hovězí maso, zalijeme 2 litry vody, přidáme oloupanou přepůlenou cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem 2. Zvolna vaříme hodinu a půl, sbíráme pěnu a 40 minut před koncem vaření přidáme do hrnce oloupanou, přepůlenou mrkev i petržel a oloupaný kousek celeru
3. Mezitím si uděláme knedlíčky; omytá, odblaněná játra rozmixujeme na hladkou hmotu s máslem a rozklepnutým vejcem, osolíme, opepříme, přidáme oloupané, rozetřené stroužky česneku, majoránku, petrželku nasekanou na drobno a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko (musíme však počítat s tím, že po chvíli stání těstíčko trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu)
4. Z hmoty vytvarujeme asi 20 kuliček, které dáme do ledničky ztuhnout
5. Do vývaru, přecezeného přes jemné sítko, přidáme obrané maso od kostí, nakrájené na malé kousky, na kostičky nakrájenou zeleninu, přivedeme k varu, vložíme játrové knedlíčky a zvolna vaříme 10 až 15 minut
6. Nakonec vsypeme nudle, vaříme je do změknutí, polévku osolíme a jednotlivé porce podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy