REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí vývar II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso uvařené doměkka v dostatečném množství vody spolu s kořenovou zeleninou, přecezená polévka doplněná a kousky masa a zeleninu povařenou zvlášť v mírně osolené vodě.


Ingredience:
500 gpředního hovězího masa (hrudí, žebro ...)
500 ghovězích kostí
5 kskuliček nového koření
1 kscibule
1 kskořenové petržele
1 ksmrkve
1/4 kscelerové bulvy
1/2 kspórku
3 lvody + voda na povaření zeleniny - vložky do polévky
mrkev, celer a zmrazený hrášek do hotové polévky
sůl

Postup:

1. Omyté maso vložíme do většího hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience (zeleninu oškrábeme, necháme vcelku, cibuli neloupeme, jen omyjeme), přidáme cca 3 litry vody a dáme vařit
2. Jakmile začne polévka vřít, stáhneme zdroj tepla a necháme jen probublávat, během vaření, hlavně ze začátku, sbíráme pěnu, abychom měli vývar čirý
3. Vaříme cca 4 hodiny, dokud není maso měkké, poté polévku přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko
4. Maso použijeme k dalšímu zpracování, například ke koprové omáčce, část můžeme pokrájet do vývaru
5. Zeleninu z vývaru vyhazuji a použiji čerstvou: mrkev a celer nakrájím nadrobno a dám vařit do osolené vody na skus, přidám šálek mraženého hrášku, scedím a přidám do vývaru, ten dle chuti dosolím.

Doporučení:

Můžeme přidat nudle nebo játrové či jiné knedlíčky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy