REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký hovězí vývar servírovaný s vložkou drožďových knedlíčků, obraného hovězího masa, co se vařilo ve vývaru a zeleniny.


Ingredience:
500 ghovězího masa (hovězí přední + 2 ks morkové kosti)
2 kspetržele
2 ksmrkve
1/4 ksceleru
2,5 lvody
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
sůl
Na droždové knedlíčky:
1 kskostka droždí
1 ksvejce
3-4 ksstroužky česneku
1 lžícemásla
majoránka
pepř
sůl
strouhanka dle potřeby

Postup:
  1. Hovězí maso opláchneme, okapané pak rozkrájíme na větší kusy, vložíme do většího hrnce s asi 2,5 litry studené vody, přidáme morkové kosti a vše přivedeme k varu
  2. Přidáme koření i zeleninu, hrnec částečně zaklopíme pokličkou, necháme nejméně 3 hodiny, ale raději i déle vařit mírným varem, tedy tzv. táhnout, během vaření hlídáme, aby zůstal vývar čistý, sbíráme vznikající pěnu naběračkou
  3. Hotový vývar scedíme přes co nejhustší sítko (případně cedník můžeme ještě vyložit čistou hadrovou utěrkou, vymáchanou v horké vodě a pořádně vyždímanou)
  4. V takto připraveném vývaru zavaříme drožďové knedlíčky, do polévky pak ještě dáme nakrájeným uvařeným masem a zeleninou.

Příprava drožďových knedlíčků:

  1. V malém rendlíku rozpustíme máslo s droždím do kompaktní kaše, necháme chvilku vychladnout
  2. Přidáme jedno celé vejce, lžičku soli, prolisovaný česnek, majoránku, petrželovou nať, opepříme, postupně přisypáváme strouhanku, až je hmota vhodná k tvoření knedlíčků
  3. Vytvarujeme knedlíčky, ty vložíme do vroucí polívky a vaříme, dokud nevyplavou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy