REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí hovězí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.


Ingredience:
400 ghovězího předního
2 lžícemásla
3 kskuliček nového koření
3 kskuliček pepře
2 ksvětší mrkve
1 kscibule
1 kssvazku bylin: bobkový list, libeček, tymián
kousek celeru
hrst nudlí
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí maso dáme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 očištěnou, přepůlenou mrkev, celer, kuličky pepře i nového koření, sůl, přivedeme k varu a zvolna vaříme pod pokličkou dvě hodiny, aby maso změklo
2. Pak maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, obereme, nakrájíme na menší kousky, celer na kostičky, vývar přelijeme přes cedník a cibuli, bylinky i mrkev vyhodíme 3. Na rozehřátém másle osmahneme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, aby zkřehla, pak ji spolu s nakrájeným masem, celerem dáme do vývaru, přivedeme k varu, přidáme nudle a povaříme je doměkka
4. Polévku ozdobíme při podávání petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy