Silný hovězí vývar doplněný podušenou cibulí a pórkem orestovaným na slanině. Jako polévkovou vložku podáváme, v tomto případě, kostičky opečené topinky.
Ingredience:
1, 5 l | hovězího vývaru |
2 ks | cibule |
1/3 ks | pórku |
50 g | slaniny |
starší chléb | |
petrželka | |
česnek | |
máslo | |
kmín | |
sůl |
Postup:
- Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na plátky, pórek na kolečka. Na másle vše podusíme do měkka.
- Plátky chleba opečeme na sucho a potřeme česnekem, nakrájíme na kostičky.
- Podušenou cibuli s pórkem přidáme do čirého vývaru a 5 minut povaříme, ochutíme solí, kmínem.
- Vroucí polévku nalijeme do talíře, přidáme kostičky chleba, posypeme petrželkou.
Text i foto: D.M.